Alapítványunk tevékenységi köre széles, évente néhány alkalommal konferenciákat, könyvbemutatókat is szervez. A megrendezésre kerülő konferenciák, könyvbemutatók külpolitikai és nemzetpolitikai, kisebbségi, biztonságpolitikai és európai integrációs témakörben zajlanak. A meghívott előadók politikusok, elemzők, írók, szakértők és kutatók, akik tevékenységüket a külpolitika és határon túli magyar politika területén végzik, határon túli magyar partnereink, valamint külföldi szakértők.

Ezen rendezvényeink közvetlenebb beszélgetési teret is biztosítanak a jelenlevő szakértők számára és az informális kapcsolattartásra, ahol a meghívott vendégek nem csak az előadások alatt, hanem az ezeket követő beszélgetésekből is tanulságos következtetéseket vonhatnak le. A rendezvények eredményei közé sorolhatunk olyan ötleteket, melyeket partnereink és a határon túli magyar szervezetek képviselői a későbbiek során gyakorlatban is megvalósítottak.

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány több partnerszervezettel együttműködésben szervez könyvbemutatókat, konferenciákat, többek közt a Külügyi és Külgazdasági Intézettel, a Waclav Felczak Alapítvánnyal, a Polgári Magyarországért Alapítvánnyal.

 

Konferenciák, könyvbemutatók

Méry Ratio Kiadó – MEMENTO Szmolenszk – Budapest, 2018

Wojciech Frazik: Wacław Felczak – A szabadság futára

 

Csáky Pál: Egy hang Közép-Európából

 

Németh Zsolt: Hitünkből értékek következnek

 

Pro Minoritate Könyvek könyvsorozat

 

Aung Szan Szú Csí: Levelek Burmából

 

Az Osztrák–Magyar Monarchia írásban és képben (1885-1902)

 

Büszkeség, előítélet, büntetés: Nemzetközi konferencia értékekről és értékítéletekről