Tusványos a mi világunk! – Fotópályázat

posted in: Hírek | 0

A pályázat kiírója

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén Tusványos szervezői, az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács és a magyarországi Kisebbségekért Pro Minoritate Alapítvány.

Pályázat célja

A Tusványos harmincadik születésnapja alkalmával eljuttatni a világ különböző pontjaira a rendezvény hírét, így készülve a 2019. július 23–28. közötti nagy születésnapi táborra.

Pályázók köre

A fotópályázat bárki számára nyitott: amatőr és hivatásos fotósokat egyaránt várunk a megmérettetésre.

Pályázat részletei

Téma: Tusványos a mi világunk!

Első és legfontosabb kizáró elemek: a fotó a világ különböző pontjain készüljön, szerepeljen rajta Tusványos arculati elemeit hordozó promóciós anyag (például póló, felső, táska, stb.) vagy bármilyen olyan felirat, amely tartalmazza a Tusványos nevet (például „Egy a tábor. Tusványos harminc!”, „Tusványos a világ közepe”, stb.).

 • Egy pályázó maximum 5 darab fotót küldhet.
 • Beküldhetők a pályázó tulajdonát képező– akár telefonnal készített–digitális felvételek.
 • A képek etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatóak.
 • A korrekció a szintek, színegyensúly, színezet/telítettség, fényerő/kontraszt és árnyékok módosításából állhat.
 • A képbe elemek hozzáadása és eltávolítása nem megengedett, viszont engedélyezett a kép megvágása és fekete-fehérré alakítása.
 • A pályázaton való részvétel ingyenes.

Pályázat beküldési módja és határideje

A fotókat a tusvanyos@tusvanyos.ro címre várjuk a név, telefonszám, kategória (amatőr/hivatásos) megjelölésével együtt. Levél tárgya: Saját név_fotópályázat.

Beküldési határidő: 2019. június 30.

Pályázat elbírálása

A beérkezett pályázatokat a kiíró által felkért szakmai zsűri bírálja el, aki főként a kreativitást díjazza. Az értékelés során első három helyezett, illetve különdíjasok kerülnek kiválasztásra.

Nyeremények

 1. helyezés: A Bálványos Resort jóvoltából 2 személy számára, 2 éjszakás kikapcsolódás – reggelivel és korlátlan wellness használatával (www.balvanyosresort.ro)
 2. helyezés: medveles.hu jóvoltából 2 személy számára medvelesen való részvétel Tusnádfürdőn(www.medveles.hu)
 3. helyezés: Tusnád Wellness jóvoltából 2 személy számára belépő a tusnádfürdői wellnessbe (www.wellness-tusnad.ro/)
 4. Különdíjak: Tusványos arculatát hordozó promóciós anyagok

A díjazott fotók bekerülnek a programfüzetbe, illetve legjobb fotókat a helyszínen kiállítjuk.

Az eredményeket a rendezvényen közöljük. A nyerteseket elektronikus úton értesítjük a nyereményről és átvételének menetéről. A nyeremények másra át nem ruházhatóak, készpénzre át nem válthatóak,és a 2019-es év végéig használhatóak fel.

Pályázat szerzői jogi és adatvédelmi háttere

A fotók elküldésével a pályázó tudomásul veszi és hozzájárul az alábbiakhoz:

 • Hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait (név, e-mail cím, telefonszám) a szervezők a pályázattal kapcsolatos célok miatt tárolják és felhasználják.
 • Pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja ahhoz, hogy pozitív elbírálás esetén a nyertes nevét, helyezését és nyereményét a kiíró nyilvánosságra hozza.
 • Hozzájárul ahhoz, hogy a szervezők a fotókat akár a pályázó nevének feltüntetésével díjmentesen felhasználják kommunikációs csatornáikon, online felületeken közöljék, megjelenítsék kiállításokon, publikációkban, és megőrizzék dokumentálás céljára.
 • A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
 • A fotókat a pályázatot kiíró szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja.
 • Pályázó a fotó beküldésével egyúttal igazolja, hogy a beküldött kép jogaival kizárólagosan rendelkezik.
 • A pályázat szervezője fenntartja a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül módosítsa a pályázat feltételeit, ill. a lebonyolítás menetét, határidejét.

További információk

További információk a tusvanyos@tusvanyos.ro címen.