XXVI. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

2015. július 21-26., Tusnádfürdő

Több mint fesztivál!

 

Kedves Látogató!

A több mint negyedszázados múlttal rendelkező Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idén újra megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A székelyföldi Tusnádfürdőn évről-évre megszervezett rendezvényt méltán tudhatja magának Erdély, de az egész Kárpát-medence magyarsága is.

Tusványos huszonöt éven keresztül volt kapocs a magyar-magyar, magyar-román kapcsolatokban, ezt kívánjuk továbbra is megtartani. Mindamellett a generációs távolságokat is igyekszik néhány lépéssel közelíteni. Minden évben itt találkozik a formális az informális közeggel; az érdemi párbeszéd és vita az önfeledt koncertekkel és bulikkal. Így alakul ki az, amit mi egyszerűen a tusványosi folyamatnak nevezünk. Úgy gondoljuk, hogy ettől több, mint fesztivál a mi rendezvényünk, és a „mi” alatt a tábor összes résztvevőjét értem, mivel ezt az élményt csakis közösen lehet megélni. Gyerekek, fiatalok, felnőttek, és idősebbek közös, közösen formált és közösen megélt eseménye.

Ezt azt értéket kívánjuk is megőrizni, viszont folyamatosan szükségünk lesz a megújulásra. Ezt várják el tőlünk és ezt várjuk el mi is magunktól.

A programot úgy állítottuk össze, hogy minden korosztályt meg tudjon szólítani. Tartalmas kikapcsolódást, érétkes időt, jó szórakozást és boldog Tusványost kíván

a Tusványos legénysége és leánysága